Wallenbergare med potatismos

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

450 g kalvfärs
3 ägg
3 dl Vispgrädde
1 finhackad gul lök
salt och peppar
50 g Smör

Potatismos:
1 kg potatis (mjölig sort)
50 g Smör
1 dl Mjölk 3%
1 dl Mellangrädde
salt och peppar
ev. muskotnöt

Till servering:
rårörda lingon
gröna ärter

Gör så här

Blanda alla ingredienser utom smöret till färsen. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till stora pannbiffar, stek dem i smör på svag värme ca 4 minuter på varje sida.

Koka potatisen och salta rikligt. Skiva smöret. Koka upp mjölk och grädde. Pressa potatisen och lägg i smöret och vispa. Tillsätt den varma gräddblandningen. Smaksätt med salt och peppar.
Servera biffarna med potatismos, gröna ärter och rårörda lingon.

Tips!

Rårörda lingon:
Blanda 5 dl lingon med 2 dl socker.
Rör tills sockret smält.

huvudratt