Spansk fisk- och skaldjursgryta

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

2 liter vatten
4 fiskbuljongtärningar
1 stor gul lök
1 tomat
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
4 dl rundkornigt ris
1/2 g saffran
400 g fiskfilé t ex torsk eller lax
200 g musslor
2 dl ärter
100 g skalade räkor

Aioli:
3 dl Gräddfil
2 pressade vitlöksklyftor
1 krm saffran
salt och peppar

Gör så här

Rör ihop ingredienserna till aiolin och ställ kallt. Koka upp vatten och fiskbuljong. Hacka alla grönsaker. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Häll på buljongen och låt det hela småputtra i 15 minuter. Sila ifrån grönsakerna och häll tillbaka buljongen i kastrullen. Häll på ris och saffran, och låt det hela koka på svag värme tills riset är färdigt. Lägg i fisk, musslor, ärtor och sist räkor. Hetta upp alltsammans och servera med aioli i djupa tallrikar.

huvudratt