Friterade äppelringar

  • 4 portioner
  • advancerad
  • Över 45 min

Ingredienser

4 gröna äpplen
4 msk calvados
eller äpplejuice
1 dl strösocker

Frityrsmet:
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 dl ljust öl
2 msk Mjölk 3%
neutral olja till fritering

Till servering:
florsocker
vispad grädde

Gör så här

Skala och skiva äpplena. Vänd skivorna i calvados eller juice och socker. Ställ dem kallt minst 1 timme. Sikta under tiden ned mjöl och salt i en bunke och vispa försiktigt ned öl och mjölk till en slät smet. Täck bunken med plastfilm och ställ kallt minst 30 minuter. Hetta upp oljan i en rejäl kastrull. Doppa äppelskivorna i frityrsmeten och fritera ett par skivor åt gången i oljan. Låt dem koka cirka 1 minut på varje sida. Fiska upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Sikta florsocker över äppleskivorna vid servering. Servera med vispad grädde.

efterratt