
KVALITET OCH LIVSMEDELSÄKERHET
HÖG OCH JÄMN KVALITET
Att erbjuda hälsomässigt säkra produkter av hög och jämn kvalitet är grundläggande i Skånemejeriers arbete och vårt ansvar sträcker sig hela vägen från mjölkgård till köksbord.
För att systematiskt säkerställa att krav på kvalitet och livsmedelssäkerhet uppfylls är våra mejerier certifierade enligt FSSC 22000-standarden för systematiskt arbete med livsmedelssäkerhet. De är också certifierade enligt ISO 14001 för systematiskt arbete med miljöförbättringar och enligt KRAVs regelverk för kontroll av ekologiska produkter.


Vi arbetar genomgående med HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points), som är en standardiserad och lagstadgad arbetsmetod för livsmedelshantering med syfte att garantera säkra livsmedel. Genom HACCP kartlägger, bedömer och kontrollerar vi de risker som finns i produktionen och för att säkerställa att vi uppfyller kraven görs årliga kontroller genom externa parter.
Alla Skånemejeriers mjölkleverantörer är certifierade enligt ISO 9001, vilket säkerställer ett systematiskt kvalitetsarbete på gårdsnivå.