Semlor med hasselnötsfyllning

  • 10 bullar
  • Lättlagat
  • Max 15 min

Ingredienser

1 dl hasselnötter
200 g mandelmassa
1/2 dl vispgrädde

4 dl vispgrädde

 

Se även:

Semlor med vaniljgrädde och färska hallon

Semlor med daimgrädde

Semlor med valnötsfyllning och cognac

Semlor med chokladgrädde

Semlor med twist

Klassiska semlor 

Gör så här

Rosta hasselnötter i en varm stekpanna. Lägg dem i en mixer och mixa grovt. Riv mandelmassan på ett rivjärn. Lägg hasselnötter, mandelmassa och grädde i en skål. Skär av lock på bullarna. Gröp ur lite av bullbottnarna och lägg ner smulorna i skålen. Blanda ihop till en jämn fyllning. Fyll bullarna med hasselnötsfyllningen. Vispa grädde och klicka på. Lägg sedan på locken och pudra över lite florsocker.

Bullar:

Semlor med twist

efterratt