Semlor med twist
- 20 st
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
Bullar
2 ½ dl mjölk
25 g jäst
75 g smör
¾ dl socker
1 tsk kardemumma
1 nypa salt
8 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
Se även:
Vaniljgrädde och färska hallon
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Värm mjölken tills den är fingervarm. Smula jästen ner i en degbunke. Häll i mjölken och rör ut jästen. Skär smör i mindre bitar och lägg ner i mjölken. Häll i socker, kardemumma och salt. Häll i lite mjöl i taget och jobba ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter. Knåda sedan degen lätt och dela i bitar. Rulla till runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 10 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svala.
efterratt