Semlor med twist

  • 20 st
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

Bullar
2 ½ dl mjölk
25 g jäst
75 g smör
¾ dl socker
1 tsk kardemumma
1 nypa salt
8 dl vetemjöl
1 ägg till pensling

 

 

Se även:

Vaniljgrädde och färska hallon

Chokladgrädde

Daimgrädde

Hasselnötsfyllning

Valnötsfyllning med cognac

 

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Värm mjölken tills den är fingervarm. Smula jästen ner i en degbunke. Häll i mjölken och rör ut jästen. Skär smör i mindre bitar och lägg ner i mjölken. Häll i socker, kardemumma och salt. Häll i lite mjöl i taget och jobba ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter. Knåda sedan degen lätt och dela i bitar. Rulla till runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 10 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svala.

efterratt