Zucchini- och ostpaj
- ca 6 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
Pajdeg:
125 g Svenskt Smör
3 dl vetemjöl
1/2 krm salt
1 msk saft av citron
2-3 msk kallt vatten
Fyllning:
1 finhackad stor gul lök
1 msk Svenskt Smör
2 röda paprikor, i tärningar
2 små zucchini, skurna i strimlor
2 finhackade vitlöksklyftor
3 msk finhackad färsk basilika
4 ägg
3 1/2 dl Matlagningsgrädde
1/2 krm muskotnöt
salt och svartpeppar
3 dl lagrad ost, Allerum Präst
2 dl grovt smulad fetaost
Gör så här
Hacka samman smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt citronsaft och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm. Låt den vila kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225º. Förgrädda pajskalet 10-15 minuter. Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt paprika, zucchini och vitlök. Fräs ytterligare några minuter.
Låt blandningen svalna. Rör ner basilika. Vispa samman ägg och grädde. Smaksätt med muskot, salt och peppar. Strö den lagrade osten jämnt över det förgräddade pajskalet. Lägg i grönsaksblandningen. Fördela fetaosten över. Häll på äggstanningen. Grädda pajen
i 175º, ca 40 minuter, i nedre delen av ugnen. Servera pajen med t ex rökt skinka.
huvudratt,smaratter,vegetariskt
