Vitlökskyckling med örtpotatis och Crème Fraîche Gourmet Parmesan och Basilika
- 4 portioner
- Lättlagat
- Över 45 min
Ingredienser
2 dl Crème Fraîche Gourmet Parmesan och Basilika
4 kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor
rapsolja
700 g potatis
3 msk färska örter
salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 °C. Lägg kycklingfiléerna i en påse. Pressa
i vitlök. Häll i rapsolja och krydda med salt och peppar. Låt
köttet marinera i kylen i minst 30 minuter. Skär potatisen i
bitar. Lägg potatisbitarna i en påse. Häll i lite olja, salt och
peppar. Blanda noga. Häll dem på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Ställ in kyckling
och potatis i ugnen i ca 30 minuter. Hacka örter och blanda
med potatisen. Servera kycklingen med crème fraîche
gourmet, potatis och sallad.
huvudratt
