Vitlöksgravad strömming med örter

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

600 g rensad strömming

Lag:
1 dl ättika (12%)
1 liter vatten
3 msk salt
1 tsk svartpeppar

Vitlökssås:
2 dl Gräddfil
2 dl Crème Fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk citronsaft
1 msk strösocker
1/2 dl finhackade färska örter

Gör så här

Ta ut ryggben och dra bort skinnet på strömmingen. Blanda samman lagen och lägg i strömmingen. Ställ den kallt över natten. Rör om ett par gånger så strömmingen blir jämnt gravad. Häll bort lagen och rör samman ingredienserna till såsen. Lägg i strömmingen och låt det hela stå kallt 1 dygn före servering. Servera med t ex knäckebröd och stark ost.

forratt