Vit sparris med pilgrimsmussla, rygeost och harsyra

  • 4 portioner
  • advancerad
  • Över 45 min

Ingredienser

Vit sparris 8 st

Lag:
Sparrisvatten 2 1/2 dl
Skånemejerier Smör 20 g
Champagnevinäger 2 msk
Cayennepeppar 1/2 tsk
Socker 1/2 msk
Rapsolja 1 msk
Salt och peppar

Rygeost:
Philadelphia färskost 25 g
Ekologisk Crème fraiche 25 g
Grädde 25 g
Salt och peppar

Pilgrimsmusslor:
Pilgimsmusslor 8 st
Skånemejerier Smör 1 msk

Gör så här

Sparris och lag:
Skala och koka sparrisen mör i 1 liter saltat vatten ca 4–5 minuter. Ta upp sparrisen och kyl av den i isvatten. Blanda 2,5 dl sparris med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Lägg i resten av sparrisen och värm försiktigt innan servering.

Rygeost:
Rök färskosten i en Abu rök och låt svalna. Vispa crème fraiche och grädde lagom hårt och blanda i den rökta färskosten. Smaka av med salt och peppar. Låt den hårdna i kylen i ca 1 timme.

Pilgrimsmusslor:
Stek pilgrimsmusslorna så att de får en gyllenbrun färg. Salta och peppra och grädda färdiga i ugnen med en kärntemperatur på 41 grader.

Tips!

Till servering:
Garnera med harsyra.

huvudratt