Vit chokladtarte med fikon

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

4 portionsformar eller
1 pajform

Botten:
2 1/2 dl vetemjöl
70 g rumsvarmt smör
1/2 dl florsocker
2 krm salt
1 äggula

Fyllning:
125 g finhackad vit choklad
3 dl Äkta vaniljyoghurt choklad
25 g smält smör
1 msk honung

Gör så här

Sikta vetemjöl på bakbordet. Forma det till en ring. Lägg rumsvarmt smör, florsocker och salt i mitten. Arbeta samman blandningen till en massa med fingertopparna. Tillsätt äggulan och arbeta samman till en deg. Vira in den i plastfilm och ställ i kylskåp minst 1 timme. Fodra en smord pajform med degen. Nagga botten ordentligt med en gaffel. Ställ den kallt i ca 30 minuter. Grädda pajskalet i ugn, 200°, ca 15 minuter.

Obs! Passa noga så att den inte blir mörk.

Fyllning:
Smält chokladen i vattenbad. Tillsätt yoghurt, smör och honung. Rör till en jämn smet. Häll blandningen i det gräddade pajskalet och ställ kallt.

Till servering: färska fikon

efterratt,jul