Vildgris med rostad smålök, selleri och syltad majrova

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

800 g vildsvinsrygg
2 msk smör
200 g blandade smålökar
5 g timjan
Olivolja
1 st rotselleri
1 st schalottenlök
0,5 l mjölk
Crème fraiche
4 st majrovor
0,5 dl äppelcidervinäger
1 dl socker
1,5 dl vatten
1 st citron

Gör så här

Vildgris:
Bryn köttet runt om i smör och baka klart i ugn till en kärntemperatur på 58°. Ta ut och låt vila före servering.

Bakade smålökar:
Dela lökarna och gnid in dem med olja och timjan. Baka i ugn, 150°, i 5 minuter.

Selleripuré:
Skala och skär sellerin och löken i mindre bitar. Fräs dem i en kastrull och koka dem mjuka i mjölken. Mixa till en slät puré och smaka av med salt, peppar och lite crème fraiche.

Syltad majrova:
Koka upp en lag på vinäger, socker och vatten. Skala och skär majrovan väldigt tunt. Riv över citronskal och slå över lagen. Låt stå och dra i cirka 1 timme och lägg sedan den syltade majrovan i burkar.

huvudratt