Vegetarisk höstgryta

  • 4 portioner
  • Lättlagat
  • Max 30 min

Ingredienser

1 röd lök
2 vitlöksklyftor
5 morötter
4 palsternackor
1 ½ l vatten
4 msk grönsaksfond
1 purjolök
1 burk stora vita bönor
1 litet spetskålhuvud
5 dl Lätt Crème Fraiche
150 g fetaost
3 msk hackade örter
salt och peppar

Gör så här

Hacka lök fint och bryn i en gryta. Pressa i vitlök.
Skala och skär morötter och palsternackor i bitar.
Lägg ner i grytan. Häll i vatten och fond. Låt
puttra tills grönsakerna börjar att blir mjuka.
Skär purjolök i bitar och lägg ner tillsammans
med bönor. Strimla kål och lägg i. Låt puttra
ett par minuter. Rör i crème fraiche och smula
i fetaost. Rör i örter och smaka av med salt
och peppar. Servera grytan tillsammans med
en bit bröd.

huvudratt,vegetariskt