Varma citrusfrukter med yoghurtsås

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

2 grapefrukter
3 apelsiner
1 1/2 dl råsocker
1 tsk kardemumma
1 hel kanelstång
1/2 vaniljstång, delad och urkärnad
2 msk kallt Smör, i små tärningar

Yoghurtsås:
3 dl Matyoghurt
1 1/2 dl florsocker
saft och finrivet skal av 1 lime

Gör så här

Skala citrusfrukterna med en kniv och skär intill fruktköttet så att den vita hinnan försvinner. Dela frukterna i stora klyftor och lägg i en smord ugnssäker form. Strö råsockret på frukterna och blanda väl.

Tillsätt kardemumma, kanelstång och den urgröpta vaniljstången samt vaniljfröna och det tärnade smöret. Låt smälta samman i ugn, 200°, under ca 15 minuter. Blanda under tiden alla ingredienserna till såsen i en skål. Smaksätt gärna såsen med lite flädersaft eller cointreau. Ställ såsen kallt.

Servera de varma citrusfrukterna med den kalla yoghurtsåsen.

efterratt