Ugnsstekt zucchini med rostat vete och timjansyoghurt

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

400 g gul zucchini
400 g grön zucchini
2-3 strimlade schalottenlökar
1 hackad vitlöksklyfta
färsk timjan
salt och peppar
1 1/2 msk olivolja

Rostat vete:
300 g kokt bulgur
Smör
1 strimlad rödlök
vinäger
salt och peppar
ruccola
1 1/2 dl tärnad ost, Marsvinsholm Herrgård

Timjansyoghurt:
2 dl Matyoghurt
färsk timjan
1 finhackad schalottenlök
salt och peppar

Gör så här

Dela zucchinin i 4 kvartar på längden och skär bort kärnorna i mitten om det behövs. Vänd zucchinin med lök, vitlök, timjan, salt och peppar i olivolja och baka i ugn, 175°, tills de är mjuka.

Stek bulgur i smör med rödlök och smaka av med vinäger, salt och peppar och avsluta med att vända i ruccola och tärnad ost.

Blanda samman yoghurt, timjan och lök, smaka av med salt och peppar. Servera med t ex potatispuré eller en bit grillat kött.

Tips!

Recept från Peter J Skogström, vinnare Årets Kock 2006

huvudratt,vegetariskt