Ugnsstekt zucchini med rostat vete och timjansyoghurt
- 4 portioner
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
400 g gul zucchini
400 g grön zucchini
2-3 strimlade schalottenlökar
1 hackad vitlöksklyfta
färsk timjan
salt och peppar
1 1/2 msk olivolja
Rostat vete:
300 g kokt bulgur
Smör
1 strimlad rödlök
vinäger
salt och peppar
ruccola
1 1/2 dl tärnad ost, Marsvinsholm Herrgård
Timjansyoghurt:
2 dl Matyoghurt
färsk timjan
1 finhackad schalottenlök
salt och peppar
Gör så här
Dela zucchinin i 4 kvartar på längden och skär bort kärnorna i mitten om det behövs. Vänd zucchinin med lök, vitlök, timjan, salt och peppar i olivolja och baka i ugn, 175°, tills de är mjuka.
Stek bulgur i smör med rödlök och smaka av med vinäger, salt och peppar och avsluta med att vända i ruccola och tärnad ost.
Blanda samman yoghurt, timjan och lök, smaka av med salt och peppar. Servera med t ex potatispuré eller en bit grillat kött.
Tips!
Recept från Peter J Skogström, vinnare Årets Kock 2006
huvudratt,vegetariskt
