Ugnspannkaka

  • 4 portioner
  • Lättlagat
  • Max 45 min

Ingredienser

300 g pancetta eller bacon
1 äpple
2 palsternackor
3 ägg
4 dl Mjölk
2 dl Matlagningsgrädde
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
2 dl lingon
3 msk socker

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Skär köttet i bitar och lägg i ugnsfasta portionsformar eller en stor form. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Skär äpplet i bitar. Skala och skär palsternackorna i fina bitar. Lägg ner bitarna i den ugnsfasta formen. Rör samman ägg, mjölk och grädde. Rör i mjöl, lite i taget, till en jämn smet. Blanda i salt. Häll smeten i formarna och ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Blanda lingon med socker och servera som tillbehör till ugnspannkakan.

huvudratt