Tryffel på nötbotten

  • 16 st
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

Botten:
3 dl hasselnötter
100 g mandelmassa
2 ägg
3 msk ljust muscovadosocker

Tryffel:
200 g mörk choklad
1 ½ dl vispgrädde
75 g smör
1 msk honung

Garnering:
vit choklad
hjärtströssel

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Lägg nötterna i en mixer och mixa fint. Riv mandelmassan på ett rivjärn. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i nötter och mandelmassa. Häll i en form, ca 24 x 24 cm, med bakplåtspapper. Ställ in mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.

Hacka chokladen. Smält chokladen tillsammans med grädde, smör och honung. Låt svalna. Häll i en spritspåse. Skär nötbottnen i bitar och spritsa på tryffel. Hyvla över vit choklad och strö över hjärtströssel.

Tänk på!
Ska du inte servera dessa godbitar på en gång så lägg nötbottnen i en påse så att den inte torkar ut.

Se även:

Chokladbiskvier
Tryffel på nötbotten

Tips!

Blanda ner rom i tryffelsmeten så får den en extra twist.

efterratt,jul