Tryffel på nötbotten
- 16 st
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
Botten:
3 dl hasselnötter
100 g mandelmassa
2 ägg
3 msk ljust muscovadosocker
Tryffel:
200 g mörk choklad
1 ½ dl vispgrädde
75 g smör
1 msk honung
Garnering:
vit choklad
hjärtströssel
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Lägg nötterna i en mixer och mixa fint. Riv mandelmassan på ett rivjärn. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i nötter och mandelmassa. Häll i en form, ca 24 x 24 cm, med bakplåtspapper. Ställ in mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Hacka chokladen. Smält chokladen tillsammans med grädde, smör och honung. Låt svalna. Häll i en spritspåse. Skär nötbottnen i bitar och spritsa på tryffel. Hyvla över vit choklad och strö över hjärtströssel.
Tänk på!
Ska du inte servera dessa godbitar på en gång så lägg nötbottnen i en påse så att den inte torkar ut.
Se även:
Chokladbiskvier
Tryffel på nötbotten
Tips!
Blanda ner rom i tryffelsmeten så får den en extra twist.
efterratt,jul
