Tropisk fruktpaj

  • 8-10 bitar
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g Smör
1 äggula
1 msk iskallt vatten

Fyllning:
1 msk potatismjöl
2 stora mogna mangofrukter
1 stort ägg
4 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 msk vetemjöl
2 dl Vispgrädde

Gör så här

Kör alla ingredienser till degen i matberedare. Stäng av så fort det börjar bli smulor. Tryck ihop till en deg. Kavla ut mellan 2 ark plastfolie och klä en pajform med löstagbar kant, 22 cm, eller flera små formar. Ställ pajskalet kallt, gärna i frysen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Förbaka pajskalet 10 minuter. Ta ut det och strö potatismjöl i botten. Skala mangon, skär köttet i tunna skivor och fördela i skalet. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vispa ned vaniljsocker, mjöl och till sist grädden. Häll krämen över frukten och grädda i 20-25 minuter eller tills krämen stelnat och blivit vackert guldbrun. Servera pajen ljummen.

Tips!

Mango kan ersättas med äpple, päron eller papaya. Pajen kan gräddas i stor form eller i små miniformar.

efterratt