Torskrygg med långbakade rotfrukter, dillsmör och citronfraiche

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

4 palsternackor
8 polkabetor
75 g Smör
2 msk dill
2 dl Crème Fraiche
1 citron
800 g torskrygg
2 msk flagad mandel
salt
peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 180°. Skala och
skär rotfrukterna i bitar. Sväng
runt i olja, salt och peppar. Lägg
dem på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ in i ugnen i ca 40
minuter.

Klipp dillen. Rör ihop smör med
dill och krydda med lite salt. Lägg
crème fraiche i en skål och riv i
citronskal. Smaka av med salt
och peppar.
Rosta mandel i en
torr stekpanna. Stek fisken, gärna
i smör och rapsolja.
Lägg upp fisken på en tallrik och
lägg på en klick dillsmör som får
smälta. Lägg på rotfrukter och en
klick sås. Avsluta med att strö
över mandel.

huvudratt