Tårta med passionsmousse och vit choklad

  • 10 bitar
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

TÅRTBOTTEN
75 g Smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vanilj
3 dl vetemjöl
¾ dl Crème Fraiche

MOUSSE
1 ½ gelatinblad
175 g vit choklad
3 + 3 dl Vispgrädde
2 äggulor
3 passionsfrukter
2 msk strösocker
färska bär

Gör så här

Börja med att göra tårtbotten.
Sätt ugnen på 175°. Smält
smöret. Vispa ägg och socker
poröst. Häll i bakpulver, vanilj och
mjöl. Blanda noga. Blanda crème
fraiche och smör och rör ihop.
Smöra en form med avtagbara
kanter. Häll i smeten och grädda
mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta
ut och låt svalna. Dela sedan i
två bottnar.

Gör nu moussen. Lägg gelatin i
kallt vatten. Smält choklad över
ett vattenbad. Vispa 3 dl grädde
och rör i äggulorna. Dela
passionsfrukterna
och lägg
fruktköttet i en kastrull.
Krama ur gelatinbladen och
smält dem i passionsfrukten. Låt
svalna. Rör först ner chokladen i
grädden och sila sedan i
passionsfrukten. Häll i en
spritspåse och låt stå kallt i minst
två timmar för att stelna. Lägg
en tårtbotten på ett tårtfat.
Spritsa på passionsmoussen.
Lägg på den andra tårtbottnen.
Vispa 3 dl grädde med socker och
klicka på tårtan. Dekorera med
färska bär.

efterratt