Tandoorimarinerad lax på salladsbädd

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

3 dl Gräddfil
2-3 msk tandoorimarinad
400 g laxfilé
1 påse färsk bladspenat
färska eller frysta sockerärtor
olivolja
balsamvinäger
flingsalt och
nymald svartpeppar

Gör så här

Blanda gräddfil och tandoorimarinad. Skär laxen i ca 3 cm stora kuber. Lägg dem i marinaden och ställ kallt i minst 30 minuter, gärna längre. Värm ugnen till 200°. Lägg upp laxbitarna på bakpappersklädd plåt och stek dem i ugn ca 10 minuter. Servera dem varma eller ljumma på en bädd av färsk bladspenat och strimlade sockerärter som fuktats med några stänk olivolja och balsamvinäger. Krydda salladen med flingsalt och nymald svartpeppar.

huvudratt,sallad