Strömmingsburgare med sellerisallad

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

8 hamburgerbröd
16 strömmingsfiléer
ströbröd

Sellerisallad:
200 g rotselleri
2 msk lättmajonnäs
2-3 msk Crème Fraiche
1 tsk fransk senap
salt och peppar

Till servering:
grönsallad
tomater
rödlök

Gör så här

Börja med att skala och finstrimla sellerin. Doppa strimlorna i kokande vatten, 2-3 minuter, spola dem sedan kalla. Klappa dem torra och blanda med majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar.Ställ salladen kallt till servering.
Krydda strömmingen på köttsidan med salt och peppar. Lägg ihop dem, två och två, till flundror med skinnsidan utåt. Doppa i ströbröd och stek i rikligt med smör på bägge sidor, i 5-6 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera varma som hamburgare med sellerisalladen som dressing.

huvudratt