Stekt torsk med gorgonzolasmaksatt risotto
- 10
- advancerad
- Över 45 min
Ingredienser
Torskfilé 1500 g
Avorioris 5 dl
Lök, hackad 100 g
Vitt vin 50 g
Grönsaksbuljong ca 1000 g
Gorgonzola 200 g
Timjan, finskuren 1 dl
Smör 50 g
Salt och peppar
Gör så här
1. Sautera riset och löken i smöret, slå på vinet och låt det koka in. Späd på med buljong lite i taget och låt det koka in.
2. När riset börjar kännas färdigt, ställ åt sidan och låt riset dra färdigt. Strax före serveringen tillsätts osten och timjanen. Späd till krämig konsistens med grönsaksbuljong.
3. Stek fisken kort med olja, stek bara på skinnsidan och vänd upp den vid serveringen.
4. Lägg upp torsken med den krämiga risotton. En sallad toppad med knaperstekt bacon ackompanjerar rätten väl.
huvudratt
