Stekt sill med potatis- och palsternacksmos, persilje- och kaprispuré
- 4 portioner
- Medel
- Max 30 min
Ingredienser
600 g sillfilé
salt
Persilje-kaprispuré:
6 dl persilja
1 dl Crème Fraiche
1/2 dl kapris
Potatis- och palsternacksmos:
800 g halvfast skalad potatis
200 g skalad palsternacka
2 dl Mjölk
2 msk vitvinsvinäger
40 g Smör
salt och vitpeppar
Gör så här
Plocka och förväll persiljan, pressa ur vattnet och hacka den grovt. Mixa med crème fraiche och kapris. Smaka av.
Skär potatis och palsternacka i bitar. Låt koka mjuka och häll av vattnet. Rör till grovt mos med varm mjölk, vinäger och smör. Smaka av med salt och nymald vitpeppar.
Salta och stek sillfiléerna. Servera med
mosen och purén.
huvudratt
