Spenatfyllda filopaket
- 8 stycken
- advancerad
- Över 45 min
Ingredienser
500 g fryst bladspenat
1 förpackning filodeg
3 msk Smör
1 finhackad gul lök
150 g fetaost
2 dl Mellangrädde
2 msk vetemjöl
salt och svartpeppar
Till servering:
4 dl färdigköpt pastasås med tomatsmak
Gör så här
Tina bladspenaten och fräs den i 1 msk smör tillsammans med löken. Skär fetaosten i tärningar och rör ned i spenaten. Vispa ihop grädde och mjöl och vänd ner i spenaten. Ge alltsammans ett rejält uppkok och dra sedan kastrullen från värmen. Krydda med salt och svartpeppar. Smält 2 msk smör i en kastrull. Lägg ut ett ark filodeg på arbetsbänken. Pensla med smält smör och lägg på ytterligare ett ark. Dela i fyra delar. Lägg 1 msk spenatröra i mitten på varje fyrkant. Vik ihop till ett litet paket. Gör likadant med nästa ark. Lägg på bakpappersklädd plåt och pensla med smält smör. Grädda i mitten av ugnen, 200°, 15-20 minuter eller tills degen fått fin färg. Servera paketen varma med kall tomatsås.
vegetariskt
