Spenatbullar med sesamfrön

  • 30 stycken
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

50 g jäst
2 1/2 dl Mjölk
2 1/2 Filmjölk
16 dl Vetemjöl Special
250 g frusen och tinad spenat
1 pkt (35 g) frusen dill
2 tsk salt
vita sesamfrön eller havregryn

Gör så här

Lös jästen i mjölk, tillsätt mjöl, filmjölk, spenat och dill. Blanda ihop till en seg och elastisk deg i assistenten på medelhög hastighet i 15 minuter. Lås jäsa 60 minuter övertäckt med plastfolie.
Dela degen i tre delar. Rulla ut till längder och dela varje längd i 10 bitar. Rulla till runda bullar. Pensla med vatten och doppa dem i sesamfrön eller havregryn. Låt jäsa på plåt klädd med bakplåtspapper i 60 minuter . Täck över med bakduk. Baka i 225° cirka 10 minuter.

Tips!

Spruta in vatten i ugnen med en blomsterspruta direkt när plåten är insatt. Det gör att brödet får en frasigare yta.

efterratt,frukost-mellanmal,smaratter