Spenatbullar med sesamfrön
- 30 stycken
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
50 g jäst
2 1/2 dl Mjölk
2 1/2 Filmjölk
16 dl Vetemjöl Special
250 g frusen och tinad spenat
1 pkt (35 g) frusen dill
2 tsk salt
vita sesamfrön eller havregryn
Gör så här
Lös jästen i mjölk, tillsätt mjöl, filmjölk, spenat och dill. Blanda ihop till en seg och elastisk deg i assistenten på medelhög hastighet i 15 minuter. Lås jäsa 60 minuter övertäckt med plastfolie.
Dela degen i tre delar. Rulla ut till längder och dela varje längd i 10 bitar. Rulla till runda bullar. Pensla med vatten och doppa dem i sesamfrön eller havregryn. Låt jäsa på plåt klädd med bakplåtspapper i 60 minuter . Täck över med bakduk. Baka i 225° cirka 10 minuter.
Tips!
Spruta in vatten i ugnen med en blomsterspruta direkt när plåten är insatt. Det gör att brödet får en frasigare yta.
efterratt,frukost-mellanmal,smaratter
![](/images/image/1x1//wp-content/uploads/2020/04/spenatbullar1.jpg?jwt=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.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.LdJU03E1Fn_XoflUPAZLSvVrWwK7wWHHxCqItg9-Ib8)