Sparrissoppa och laxtartar

  • 4
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

300 g vit sparris
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
4 dl grönsaksbuljong
5 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 citron
1 rödlök
150 g gravad lax
150 g rökt lax
2–3 msk Crème Fraîche
Gourmet Ramslök
Salt
Peppar

Gör så här

Skala sparrisen. Hacka schalottenlök och vitlök. Dela
sparrisen i mindre bitar. Stek sparris och lök i smör.
Tillsätt vitt vin, grönsaksbuljong och mjölk.
Låt det koka tills sparrisen är mjuk. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde
och låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar
samt eventuellt även lite pressad citron.

Skär laxen i 3 mm bitar. Hacka rödlöken fint och
blanda samman med laxen. Vänd ner Crème Fraîche
Gourmet Ramslök och lite finrivet citronskal. Smaka av
med salt och peppar.

Lägg laxtartarerna i djupa tallrikar, garnera med en
god ört och slå försiktigt över den varma soppan.

huvudratt,soppor