Sparris- och chèvrepaj

  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

Pajdeg:
125 g Smör
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
salt

Fyllning:
70 gram chèvre
2 ägg
150 g riven ost
1 dl Vispgrädde
en bunt grön sparris
salt och peppar
hasselnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Dela rumstempererat smör i mindre bitar. Tillsätt
resten av ingredienserna och knåda ihop en deg för hand eller med
hjälp av en matberedare. Ställ degen i kylen i cirka 10 minuter. Kavla
degen tunn och lägg i en avlång pajform. Nagga med en gaffel och
grädda i 10-15 minuter. Gör under tiden äggstanningen. Riv ost och
blanda med ägg och grädde. Salta och peppra efter smak.
Börja med att smula chèvre över den förgräddade pajdegen. Häll över
äggstanningen. Skär sparrisen i lagom stora bitar och lägg dessa överst.
Grädda pajen i ytterligare 25 minuter. Hacka och strö över hasselnötter.
Låt svalna före servering.

Tips!

Idag finns pajformar i olika former. På bilden har jag dubblat
receptet och bakat pajer i olika storlekar. Låt formen bli en del
av dukningen. Plocka också upp den gröna sparrisfärgen
genom att dekorera med naturliga inslag som murgröna.

huvudratt,vegetariskt