Sotad gravlax med krispig vårsallad, crème fraiche och senapskrasse
- 4 portioner
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
Picklade senapsfrön:
1 1/2 dl vatten
2 msk ättika (12 %)
3/4 dl strösocker
1 msk gula senapsfrön
400 g gravad lax i hel bit
2 salladslökar
7 rädisor
1 stort äpple, gärna syrligt
3 dl Crème Fraiche
senapskrasse
Gör så här
Börja med att göra picklade senapsfrön till vårsalladen. Koka upp vatten, ättika, socker och senapsfrön, ta kastrullen från plattan och låt det svalna.
Skär av skinnet på laxen och dela den i 8 kuber. Sota laxen i het och torr panna – ca en halv minut på vardera sidan. Hacka salladslöken och skiva rädisorna. Tärna äpplet i centimeterstora tärningar.
Blanda salladslöken, rädisorna och äpplet med de picklade senapsfröna. Servera laxen med vårsalladen och några klickar crème fraiche. Dekorera med senapskrasse.
huvudratt
