Soppa på små gröna ärter från Bjuv med smak av getost
- 4 portioner
- Lättlagat
- Max 30 min
Ingredienser
Soppa:
120 g ärter (petit poix)
ca 100 g chevre (i rulle)
1 dl vispad grädde, fetthalt 40 %
3 dl hönsbuljong
Garnering
:
4 laxkuber från ryggen à 50 g
lite rapsolja
4–6 skivor bacon
8 sockerärter
lite smör
4 kvistar ärtskott
Gör så här
Koka upp hönsbuljongen tillsammans med ärterna. Koka under lock i ca 2 minuter. Sila buljongen i en ny gryta. Lägg ärterna i en drinkmixer, mixa till en fin puré och späd med lite av buljongen. Riv getosten (även det vita) med rivjärnets grövsta sida och blanda den med buljongen. Tillsätt även grädden, koka på svag värme tills osten smält, tillsätt ärtpurén, koka upp och sila.
Krydda laxbitarna med salt och vitpeppar, ringla på lite rapsolja och sätt ugnen på 200°. Före serveringen gräddas laxen i 1 minut, den ska vara halvrå. Strimla och knaperstek baconet, lägg det i en sil. Strimla sockerärterna fint, fräs dem i en klick smör, smaksätt med salt och vitpeppar. Servera soppan i djupa tallrikar, lägg på laxkuberna och garnera med bacon, sockerärter och ärtskott.
forratt,soppor
