Somrig kyckling i salladsblad

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

4 kycklingfiléer
2 dl vitt vin
½ kycklingbuljongtärning
2 dl vatten
1 lagerblad
1 citron
romansallad
1 burk majs
1 knippe rädisor
½ gurka
½ kruka basilika
3 dl Gräddfil
1 vitlöksklyfta
1 tsk ingefära
1-2 tsk harissa
salt och peppar

Gör så här

Lägg kycklingfiléerna i en kastrull. Häll i vin, buljongtärning, vatten, lagerblad och skivor av citron. Låt sjuda i ca 15 minuter. Ta upp och dra kycklingen i strimlor med hjälp av en gaffel. Lägg ut salladsbladen. Lägg i majs och delade rädisor. Skär gurkan i bitar och lägg i tillsammans med kycklingen. Strimla basilika och strö över. Rör samman gräddfil med pressad vitlök, riven ingefära och harissa efter smak. Krydda med salt och peppar. Klicka såsen över salladen.

forratt,huvudratt,smaratter