Sommartårta

  • 10 bitar
  • Lättlagat
  • Över 45 min

Ingredienser

6 ägg
4 ½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g Smör
1 dl Mjölk
2 dl Crème Fraiche
200 g karamelliserad mjölk (dulce de leche)
200 g jordgubbar
150 g hallon
2 msk strösocker
3 dl Vispgrädde
2 msk strösocker
bär till dekoration

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Vänd i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Smält smöret och rör i tillsammans med mjölk. Häll smeten i en smörad och bröad springform och grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna. Skär sedan kakan i tre lager. Lägg första lagret på ett fat. Häll crème fraiche och karamelliserad mjölk i en skål och vispa den tjock. Bred ut på första lagret. Lägg på nästa lager. Lägg bär och socker i en skål och mosa ihop med en gaffel. Bred ut på andra lagret och lägg sedan på sista lagret. Vispa grädden med socker och lägg på tårtan. Dekorera med mer bär.

efterratt