Sommarpasta med kyckling
- 4 portioner
- Medel
- Max 30 min
Ingredienser
4 grillade kycklingklubbor*
3 dl Gräddfil
1 tsk senap
1/2 tsk italiensk salladskrydda
4 dl pastafjärilar
eller penne
1 röd paprika
1 gul paprika
4 små fina knipplökar eller 1 purjolök
en knippa persilja
salt och peppar
Gör så här
Rör ihop gräddfil med senap och salladskrydda. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna såsen stå och dra en stund. Koka pastan. Skär under tiden paprika och knipplök i tunna, fina stavar. Hacka persiljan. Låt pastan rinna av. Vänd ihop med grönsaker och sås. Servera salladen ljummen eller kall tillsammans med kycklingklubborna.
Tips!
Grillade kycklingklubbor:
Sätt in kycklingklubbor i ugn, 200°, i 20 minuter. Pensla med sweet chili mot slutet och strö på lite sesamfrön.
huvudratt
