Sockersaltad lax med gräddmarinerat äpple

  • 6 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

200 g gravad lax i bit, utan skinn

Krydderier:
1/2 msk hel kryddpeppar
4 kryddnejlikor
finrivet skal av 1 apelsin

Gräddmarinerat äpple:
1 äpple
2 msk pressad citronsaft
3 tsk strösocker
1/2 msk finhackad schalottenlök
3 msk Vispgrädde
salt och peppar

Gör så här

Skär laxen i 12 jämnstora bitar. Mixa kryddorna och blanda dem med finrivet apelsinskal. Doppa laxbitarna i kryddmixen.

Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Blanda äpplet med citronsaft, socker, lök och grädde. Smaka av salt och peppar. Låt stå ca 10 minuter.

Tips!

Om du inte har en liten mixer kan du krossa kryddorna i en mortel och sedan blanda i finrivet apelsinskal.

forratt,smaratter