Sockerärtscappuccino med chips av spickeskinka
- 2 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
200 g spickeskinka
1 schalottenlök, hackad
1 dl Matlagningsgrädde
5 dl Mjölk
1 kycklingbuljongtärning
250 g sockerärtor
1 knippe persilja
1 knippe basilika
½ citron, saften
1 krm muskotnöt
1 krm peppar
Gör så här
Bred ut stora bitar av spicke­skinka och torka i ugnen på 50° i ca 1 timme. Fräs löken genomskinlig i smör. Fyll på med grädde, mjölk och lägg i buljongtärningen. Koka upp soppan. Lägg i grovt hackade sockerärtor och örter. Mixa ihop soppan så den bildar ett härligt skum, pressa i en halv citron. Smaka av med muskotnöt och peppar. Ställ soppan i kylen. Servera den kalla soppan med de knapriga chipsen.
saser,smaratter
