Sockerärtscappuccino med chips av spickeskinka

  • 2 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

200 g spickeskinka
1 schalottenlök, hackad
1 dl Matlagningsgrädde
5 dl Mjölk
1 kycklingbuljongtärning
250 g sockerärtor
1 knippe persilja
1 knippe basilika
½ citron, saften
1 krm muskotnöt
1 krm peppar

Gör så här

Bred ut stora bitar av spicke­skinka och torka i ugnen på 50° i ca  1 timme. Fräs löken genomskinlig  i smör. Fyll på med grädde, mjölk och lägg i buljongtärningen. Koka upp soppan. Lägg i grovt hackade sockerärtor och örter. Mixa ihop soppan så den bildar ett härligt skum, pressa i en halv citron. Smaka av med muskotnöt och peppar. Ställ soppan i kylen. Servera den kalla soppan med  de knapriga chipsen.

saser,smaratter