Snabb vaniljsås med smulpaj

  • 8 portioner
  • Lättlagat
  • Max 45 min

Ingredienser

100 g smör
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
300 g hallon
1 msk potatismjöl
1 vaniljstång
2 äggulor
4 msk strösocker
4 dl Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Lägg smör, socker, mjöl och havregryn
i en mixer och mixa ihop till en smulig deg. Lägg bär i en
pajform. Strö över potatismjöl och eventuellt lite socker.
Smula över degen. Grädda pajen mitt i ugnen i ca
25 minuter.
Skär en skåra i vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa
äggulor, socker och vaniljfrön vitt och poröst. Vispa i
grädden. Servera pajen tillsammans med vaniljsås.

efterratt