Smördegsknyten med rabarber och syrlig dipsås

  • 15 st
  • advancerad
  • Över 45 min

Ingredienser

5 dl Lätt Crème Fraiche
½ citron, saften
1 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
500 g rabarber
1 dl vatten
1 dl socker
2 rullar smördeg
1 ägg, uppvispat

Gör så här

Gör en syrlig dipsås genom att blanda citronsaft, florsocker och vaniljsocker i crème fraichen.

Skär rabarberna i 2 cm bitar.

Koka upp socker och vatten.

Lägg i rabarberna och sjud  i en minut. Ta kastrullen från plattan och låt svalna något. Dela varje smördegsplatta  i kvadrater ca 8 x 8 cm. Lägg en matskedsstor klick rabarber på varje kvadrat. Vik dem till trekanter och rulla ihop kanterna så inte rabarberna rinner ut. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i ugnen 20 minuter på 180°. Sikta över florsocker när de svalnat. Servera med den syrliga dipsåsen.

efterratt