Smakrik påskdessert med passionsfrukt
- 4 portioner
- Lättlagat
- Max 45 min
Ingredienser
100 g Smör
2 dl vetemjöl
2 msk råsocker
2 dl Crème Fraiche
2 ägg
2 msk florsocker
8 passionsfrukter
3 dl Vispgrädde
1 msk strösocker
färska bär
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Skär smör i bitar och lägg i en mixer tillsammans med mjöl och råsocker. Mixa snabbt ihop till en deg. Kavla ut med lite mjöl under. Smöra en form eller lägg på en plåt med bakplåtspapper. Vispa samman crème fraiche, ägg och florsocker. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet ner i crème fraichen. Rör så att allt blandas. Lägg fyllningen på degen, en bit från kanterna, vik sedan in kanterna en liten bit. Ställ in mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills tarten fått fin färg. Ta ut och låt svalna. Vispa upp grädde tillsammans med socker. Klicka på grädde, toppa med färska bär och pudra lite florsocker över.
Tips!
Bitar av ananas är gott till och gör tarten riktigt tropisk. Toppa då gärna också med rostad kokos.
efterratt,pask
