Små tacos med ugnsbakad lax

  • 8 portioner
  • Lättlagat
  • Över 45 min

Ingredienser

½ blomkålshuvud
1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl hett vatten
600 g färsk lax
Salt och peppar
8 små tortillabröd
70 g machesallad
100 g Allerum Single Cheese
2 dl Lätt Crème Fraiche
röd chili

Gör så här

Skiva blomkålen tunt. Rör ihop ättika, socker och vatten. Lägg i blomkålen och låt dra minst 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper och krydda den med salt och peppar. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Lägg sallad och tomater på tortillabröden. Dra laxen i bitar med hjälp av en gaffel och lägg på. Lägg på blomkål. Strö över ost och toppa med crème fraiche och gärna lite hackad chili.

Tips!

Perfekt till buffé.

forratt,huvudratt,smaratter