Små lammfärsbollar på spett med rosenyoghurt
- 8 portioner (mingelmat)
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
500 g lammfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl vispgrädde
1/2 msk spiskummin
1 msk malen koriander
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
10 grillspett
1 dl sesamfrön
Rosendipp:
3 dl A-yoghurt
6 msk rosenvatten
salt
Gör så här
Blanda ströbröd och grädde. Låt stå och svälla några minuter. Tillsätt lammfärs, kryddor, ägg, vitlök och salt. Rör ihop tills smeten är jämn och fin. Rulla färsen till små bollar. Stek i smör tills de blir gyllenbruna och efterstek på svag värme så de blir helt genomstekta.
Dela grillspetten på mitten så att du får 20 små pinnar. Sätt en boll på varje spett. Rulla i svarta eller vita sesamfrön, eller båda.
Blanda yoghurten med rosenvatten och salt. Häll upp i en eller flera skålar att dippa i. Doppa sedan spetten i rosendippen och använd som tilltugg till drinken, eller som en del av en mingelbuffé.
forratt,smaratter
