Små julmackor

  • 8 stycken av varje sort
  • Lättlagat
  • Max 15 min

Ingredienser

Skinkmacka med pocherat ägg
4 skivor ljust bröd
4 skivor julskinka
4 ägg
3 dl Gräddfil
3 msk sötstark senap
2 msk hackad gräslök
salt och peppar

Laxmacka med räkröra
4 skivor mörkt bröd
babyspenat
100 g rökt lax
2 dl Crème Fraiche
150 g skalade räkor
1 citron
2 msk hackad dill
1 röd chili
salt och peppar

Gör så här

Skinkmacka med pocherat ägg
Dela brödskivorna på mitten. Bred på lite smör. Lägg på skinkan. Rör samman gräddfil med senap och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Koka upp vatten med en skvätt ättika. Knäck ägget i en kopp. Vispa upp en virvel i kastrullen med en ballongvisp. Häll försiktigt ner ägget och låt det sjuda ett par minuter. Lägg upp på mackorna och lägg på en klick sås.

Laxmacka med räkröra
Dela brödskivorna på mitten. Bred på smör och lägg på spenat och lax. Blanda crème fraiche med räkor, rivet citronskal, dill och finhackad chili. Smaka av med salt och peppar. Toppa mackorna med räkröran.

adventsbrunch,forratt,jul,smaratter