Skaldjurspaj med sparris

  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

Pajdeg:
3 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
115 g Smör
2 msk Crème Fraiche

Fyllning:
100 g champinjoner
Smör
2 krossade vitlöksklyftor
200 g grön sparris
100 g crabsticks
1 liten burk musslor (150 g)
3 dl Vispgrädde
200 g skalade räkor
3 ägg
1 dl riven ost, Allerum Präst
salt och peppar

Gör så här

Värm ugnen till 225°. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den i matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll. Tumma ut degen i pajformen. Ställ formen kallt en stund. Använd gärna en form med löstagbar kant. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Skiva champinjonerna och fräs dem i lite smör. Lägg sedan i väl avrunnen sparris samt vitlök. Låt alltsammans bli genomhett och krydda med salt och peppar. Lägg detta i botten på pajskalet. Fyll på med crabsticks och musslor. Vispa ihop grädde, ägg och ost. Krydda smeten med salt och peppar och slå den i pajskalet. Grädda i 200° 30 minuter eller tills fyllningen stelnat. Täck gärna med folie i början.

Tips!

Crème fraiche i pajdegen gör den extra spröd.

smaratter