Skaldjurspaj

  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

Pajdeg:
(räcker till 2 formar 20 cm diam.)
150 g Smör
1/2 dl mjölk 3%
1 äggula
4 dl mjöl
1/2 tsk salt

Äggstanning:
3 ägg
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar

Vegetarisk fyllning:
1 gul lök
2 röda paprikor
2 tomater
40 g färsk bladspenat
3 dl riven ost, Allerum Präst

Skaldjursfyllning:
1 gul lök
1/2 röd paprika
100 g räkor
200 g kräftstjärtar
3 dl riven ost, Allerum Präst

Gör så här

Pajdeg:
Blanda smör, mjölk, ägg, mjöl och salt tills degen blivit formbar. Tryck ut den i en pajform och grädda
i ugn, 225°, tills pajbotten fått färg.

Äggstanning:
Vispa snabbt ihop äggen och
grädden. Tillsätt salt och dra ett
par drag på vitpepparkvarnen.

Vegetarisk fyllning:
Grovhacka den gula löken och stek den mjuk i smör på medelvärme.
Skär paprikan i bitar och tomaten
i skivor. Fyll pajskalet med paprika, lök och spenat. Häll på äggstanning, strö över riven ost och lägg på tomatskivorna. Grädda i ugn, 200°, cirka 20 minuter.

Skaldjursfyllning:
Grovhacka den gula löken och stek den mjuk i smör på medelvärme. Skär paprikan i bitar. Fyll pajskalet med paprika, lök och skaldjur. Häll på äggstanning och strö över riven ost. Grädda i ugn, 200°, cirka 20 minuter.

forratt,huvudratt