Skaldjurslasagne
- 4 portioner
- Lättlagat
- Över 45 min
Ingredienser
300 g färska lasagneplattor
7 dl Matlagningsgrädde
2 dl riven Allerum Präst
400 g lax
200 g skalade räkor
2 morötter
1 purjolök
1 fänkål
salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Pensla en ugnsfast form med
smör- & rapsolja. Koka upp grädde. Blanda
i ost och smaka av med salt och peppar. Lägg ett
lager lasagneplattor i formen. Skär laxen i mindre
bitar. Lägg hälften av laxen och räkorna i formen.
Strimla morötterna tunt med en osthyvel. Skär
purjolöken
och fänkålen fint. Strö hälften av
grönsakerna ovanpå fisken. Häll på lite av såsen.
Fortsätt att lägga ihop lasagnen och avsluta med sås.
Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills lasagnen har
fått fin färg.
huvudratt
