Sensommarsallad med kräftor och hummer

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

2 st avokador
½ citron
1 dl ostcrème
400 g cocktailtomat på kvist
5 g timjan
Kallpressad rapsolja
1 st kokt hummer
24 st kräftor
4 dl blandad sallad
1 st gurka
1,5 dl vatten
15 g jäst
1 msk olivolja
3,5 dl durumvetemjöl
Salt
0,5 dl mjölk

Gör så här

Avokadokräm:
Gröp ur avokadorna och mixa med citronsaften samt salta och peppra. Vänd i ostcrèmen och ställ svalt.

Bakad tomat:
Portionera upp tomaterna men behåll kvistarna på. Gnid in tomaterna med olja, salt, lite hackad timjan och peppar. Baka i ugn, 120°, i 1 timme.

Hummer och kräftor:
Skala hummern och kräftorna och portionera upp köttet.

Sallad och gurka:
Skär upp gurkan och salladen i önskad form.

Grissini :
Värm vattnet till 37°, vänd i jästen samt resterande ingredienser. Arbeta ihop till en deg och låt jäsa i 40 minuter på varmt ställe med handduk över. Ta upp degen och dela den i 16 delar, rulla ut varje del till avlånga rullar. Lägg rullarna på bakplåtspapper och pensla dem med mjölk. Baka av i ugn, 200°, i cirka 25 minuter.

sallad