Sensommarsallad med kräftor och hummer
- 4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
2 st avokador
½ citron
1 dl ostcrème
400 g cocktailtomat på kvist
5 g timjan
Kallpressad rapsolja
1 st kokt hummer
24 st kräftor
4 dl blandad sallad
1 st gurka
1,5 dl vatten
15 g jäst
1 msk olivolja
3,5 dl durumvetemjöl
Salt
0,5 dl mjölk
Gör så här
Avokadokräm:
Gröp ur avokadorna och mixa med citronsaften samt salta och peppra. Vänd i ostcrèmen och ställ svalt.
Bakad tomat:
Portionera upp tomaterna men behåll kvistarna på. Gnid in tomaterna med olja, salt, lite hackad timjan och peppar. Baka i ugn, 120°, i 1 timme.
Hummer och kräftor:
Skala hummern och kräftorna och portionera upp köttet.
Sallad och gurka:
Skär upp gurkan och salladen i önskad form.
Grissini :
Värm vattnet till 37°, vänd i jästen samt resterande ingredienser. Arbeta ihop till en deg och låt jäsa i 40 minuter på varmt ställe med handduk över. Ta upp degen och dela den i 16 delar, rulla ut varje del till avlånga rullar. Lägg rullarna på bakplåtspapper och pensla dem med mjölk. Baka av i ugn, 200°, i cirka 25 minuter.
sallad
