Selleripuré med kött och klyftpotatis

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

3 stora potatisar
1 rotselleri
citronsaft
1 msk Smör
1 dl Mellangrädde
ev 1/2 dl Mjölk 3%
4 skivor kött, t ex rostbiff

Klyftpotatis:
500 g potatis 
Smör och olja
salt

Gör så här

Skala potatis och selleri, skär dem i lika stora bitar. Lägg dem gärna i vatten med lite citron i, så de inte mörknar. Koka dem sedan mjuka i saltat vatten. Slå av vattnet. Pressa potatis och selleri i en potatispress. Tillsätt smör, grädde och rör om. Späd ev med mjölken. Purén ska ha samma konsistens som potatismos. Smaksätt med salt och peppar.
Tvätta under tiden potatisen och skär dem i klyftor. Lägg på en plåt och ringla över lika delar smör och olja, för bästa stekyta. Stek i ugn, 200°, ca 20 minuter. Rör om då och då. Krydda potatisen med salt.
Stek eller grilla köttbitarna och servera direkt tillsammans med puré och potatis. Tomat och lättkokt broccoli är också gott till.

huvudratt