Scones med torkad frukt

  • 4 personer
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 msk bikarbonat eller bakpulver
1 tsk fingersalt
60 g Smör,
varav 50 g rumsvarmt + 10 g smält
1 msk honung
1 dl tärnat äpple
1 dl tärnade torkade aprikoser
1 dl tärnade torkade katrinplommon
2 dl Mini Fraiche

Gör så här

Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat och salt. Finfördela det rumsvarma smöret i blandningen. Rör ner honung och tärnat äpple, tärnade aprikoser och plommon. Tillsätt mini fraiche. Dela degen i 8 delar. Platta ut dem till tunna, runda kakor med mjölad hand på bakplåtspapper. Pensla varje kaka med det smälta smöret och strö på lite havregryn och fingersalt för en vacker yta. Grädda i mitten av ugnen, 225°, ca 15 minuter.

efterratt,frukost-mellanmal