Sallad på varma rotfrukter med pepparrotsdressing
- 4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
2 palsternackor
2 persiljerötter
1/2 kålrot
2 röda lökar
1 röd paprika
1 klyfta vitlök
1 msk konc. kalvbuljong
2 msk citronsaft
1 msk olivolja
1 msk tärnat Smör
salt och peppar
1 liter blandad sallad,
t ex frissé, ekblad, ruccola och färsk babyspenat
Dressing:
2 dl Lätt Crème Fraiche
1/2 dl riven pepparrot
2 tsk dijonsenap
1 tsk honung
1 tsk citronsaft
salt och peppar
Gör så här
Skala och dela grönsakerna och lägg i ugnssäker form. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Baka i ugn, 175°, ca 45 minuter tills grönsakerna är mjuka men med viss fasthet. Tvätta under tiden salladen och lägg i en stor skål. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen, med Crème Fraichen sist. Ta ut grönsakerna ur ugnen och blanda med salladen. Servera genast med dressingen separat.
smaratter,vegetariskt
