Sallad på endive, valnötter och blue cheese

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

3 dl Gräddfil
1 msk flytande honung
2 endiver
rädisor
1 påse färsk bladspenat eller blandad sallad
100 g ost, Wanås ädel
2 dl valnötter
salt och peppar

Gör så här

Börja med att blanda gräddfil med honung. Smaka av såsen med salt och peppar. Ställ kallt till servering. Strimla endiven och dela rädisorna i bitar. Fördela grönsaker, ost och nötter över spenaten. Ringla såsen över alltsammans. Krydda gärna ett extra varv med svartpeppar över salladen. Servera gärna med bröd.

Tips!

För extra knapriga nötter: Koka valnötterna i 5 minuter. Låt rinna av och täck med florsocker. Grilla i ugn i 2-3 minuter tills nötterna är mörka och blanka.

huvudratt,sallad,vegetariskt