Sallad på bulgur, Västan, brysselkål och rödkål

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

2 dl bulgur
200 g brysselkål
1 msk Smör
1 vitlök
ca 300 g rödkål
1 msk Smör
1 msk sirap
1 msk svartvinbärssaft
1 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
150 g ost, Västan 10% lagrad
2 röda äpplen

Gör så här

Koka bulgur enligt förpackningen. Rör bulgurn luftig och låt svalna. Ansa, dela och fräs brysselkålen i smör och vitlök tills de är mjuka med spänst kvar. Strimla och fräs rödkålen i smör tills den är mjuk och smaka av med sirap, svartvinbärssaft, rödvinsvinäger, salt och peppar. Fräs ett tag till, tills den nästan är lite knaprig.
Skär Västan och äpplen i tärningar.

Blanda alla ingredienser och servera som en rätt på julbordet eller till julskinkan.

huvudratt,vegetariskt